Uwaga! Powyższe informacje nie stanowią aktualnej i pełnej oferty, przedstawiają przykładowe rodzaje kakao oferowane w sklepie. Aktualna oferta  dostępnego kakao wraz z jego opisem  znajduje się na stronie sklep:

SKLEP

kakao ceremonialne

tradycja i zdrowie

WŁAŚCIWOŚCI KAKAO

PRZEPISY KAKAO

TROCHĘ HISTORII

Kakao ( ceremonialne, prawdziwe), jest to kakao w czystej postaci bez żadnych dodatków.

Są to ziarna kakowca zebrane i na miejscu poddane procesowi fermentacji, suszenia na słońcu, prażenia i rozcierane na masę.

Kakao można pić zamiast kawy, w odpowiednim stężeniu pobudza organizm, może zastąpić pełnowartościowy posiłek w połączeniu z innymi składnikami, takimi, jak odżywka białkowa, olej kokosowy.                       

WARTOŚCI ODŻYWCZE / 100g

wartość energetyczna

2589kj / 626 kcal

tłuszcz........................53,3g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 32,5g

węglowodany...........16,7g

w tym cukry       0,5g

błonnik......................11,9g

białko.........................14,0g

sól..............................0,10g

schowaj

  Wartości odżywcze  -   pokaż

Kakao Ceremonialne z Peru.

Wytwarzane z ziaren Criollo to najbardziej klasyczne w smaku i najbardziej popularne kakao.

Używane do wspierania różnych ceremonii, kręgów i  medytacji.

Kakaowce są  uprawiane na małych ekologicznych farmach w rejonach rzeki Ucayali w Peru, ziarna są zbierane i segregowane ręcznie.

Kakao to jest w pełni surowe, gdyż proces jego produkcji przebiega w temperaturze poniżej 40 stopni C. 

Ma głęboki, mocny czekoladowy smak z nutą kwasowości i winnym aromatem.

Jest to kakao wytrawne.

peru

SKLEP

WARTOŚCI ODŻYWCZE / 100g

wartość energetyczna

2564kj / 629 kcal

tłuszcz........................51,0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 31,4g

węglowodany...........29,0g

w tym cukry       0,5g

błonnik......................14,5g

białko.........................11,4g

sól..............................0,15g

schowaj

  Wartości odżywcze  -   pokaż

Kakao Ceremonialne z Bali.

Prawdziwe, surowe, 100% kakao ceremonialne pochodzące z Indonezyjskiej wyspy słońca. Wytwarzane z ziarna forastero.

Balijskie ziarno kakao pochodzi z małej, lokalnej plantacji w rejonie Tabanan.

Proces tworzenia kakao ceremonialnego ma miejsce w  manufakturze znajdującej się tuż przy plantacji przez co jest  wykonywany z uważnością i szacunkiem do tej świętej rośliny.

Jest wyjątkowe w smaku, niesamowicie delikatne, kremowe i lekkie.

Idealne dla początkujących miłośników kakao.

bali

SKLEP

WARTOŚCI ODŻYWCZE / 100g

wartość energetyczna

2564kj / 621 kcal

tłuszcz.....................54,0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 32,4g

węglowodany.........12,5g

w tym cukry       0,5g

błonnik....................14,5g

białko......................14,0g

sól............................0,25g

  Wartości odżywcze  -   pokaż

schowaj  

Kakao Ceremonialne z Ugandy.

Prawdziwe kakao w formie wygodnych w użyciu pastylek  z ziarna forastero.

Powstałe w ramach projektu wspierającego rozwój terenów rolniczych i obszarów wiejskich  Afryki. Uprawiane, zbierane i wytwarzane w rejonach górskich, dystrykcie Bundibugyo.  

Jest ono ciemne, bardzo głębokie w smaku i niesamowicie aromatyczne.

Jest to kakao , które można określić jako słodkawe w smaku z nutą orzecha.  Jest aksamitne, rewelacyjnie się rozpuszcza - nie wymaga blendowania.

Idealne dla dzieci ze względu na łagodny, czekoladowy smak.

Bez lecytyny i glutenu.

uganda

SKLEP

WARTOŚCI ODŻYWCZE / 100g

wartość energetyczna

2097kj / 501 kcal

tłuszcz.............52,3g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone  32,4g

węglowodany...........13,2g

w tym cukry       0,9g

błonnik......................16,6g

białko.........................12,9g

sól............................0,024g

  Wartości odżywcze  -   pokaż

schowaj

Kakao Ceremonialne z Ekwadoru.

Wyjątkowe kakao stworzone z ziarna Arriba Nacional – określanego mianem najbardziej aromatycznego ziarna na świecie lub ziarna dla smakoszy.

Stanowi tylko 5% światowej uprawy kakao i jest narodowym ziarnem Ekwadoru.

Kakao  to pochodzi z małych rodzinnych farmy w prowincji Los Rios zlokalizowanej na zielonych wybrzeżach Ekwadoru.

Region ten słynie z produkcji kakao, a jego rolnicy od wieków doskonalili sztukę uprawy wspaniałych ziaren.

Jest bardzo łagodne i głęboko czekoladowe.

SKLEP

ekwador

POLITYKA PRYWATNOŚCI

KONTAKT

+ 48 506 876 756

REGULAMIN

natukao