Uwaga! Powyższe informacje nie stanowią aktualnej i pełnej oferty, przedstawiają przykładowe rodzaje kakao oferowane w sklepie. Aktualna oferta dostępnego kakao wraz z jego opisem znajduje się na stronie sklep:
Kakao ( ceremonialne, prawdziwe), jest to kakao w czystej postaci bez żadnych dodatków.
Są to ziarna kakowca zebrane i na miejscu poddane procesowi fermentacji, suszenia na słońcu, prażenia i rozcierane na masę.
Kakao można pić zamiast kawy, w odpowiednim stężeniu pobudza organizm, może zastąpić pełnowartościowy posiłek w połączeniu z innymi składnikami, takimi, jak odżywka białkowa, olej kokosowy.
WARTOŚCI ODŻYWCZE / 100g
wartość energetyczna
2589kj / 626 kcal
tłuszcz........................53,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 32,5g
węglowodany...........16,7g
w tym cukry 0,5g
błonnik......................11,9g
białko.........................14,0g
sól..............................0,10g
Kakao Ceremonialne z Peru.
Wytwarzane z ziaren Criollo to najbardziej klasyczne w smaku i najbardziej popularne kakao.
Używane do wspierania różnych ceremonii, kręgów i medytacji.
Kakaowce są uprawiane na małych ekologicznych farmach w rejonach rzeki Ucayali w Peru, ziarna są zbierane i segregowane ręcznie.
Kakao to jest w pełni surowe, gdyż proces jego produkcji przebiega w temperaturze poniżej 40 stopni C.
Ma głęboki, mocny czekoladowy smak z nutą kwasowości i winnym aromatem.
Jest to kakao wytrawne.
peru
WARTOŚCI ODŻYWCZE / 100g
wartość energetyczna
2564kj / 629 kcal
tłuszcz........................51,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 31,4g
węglowodany...........29,0g
w tym cukry 0,5g
błonnik......................14,5g
białko.........................11,4g
sól..............................0,15g
Kakao Ceremonialne z Bali.
Prawdziwe, surowe, 100% kakao ceremonialne pochodzące z Indonezyjskiej wyspy słońca. Wytwarzane z ziarna forastero.
Balijskie ziarno kakao pochodzi z małej, lokalnej plantacji w rejonie Tabanan.
Proces tworzenia kakao ceremonialnego ma miejsce w manufakturze znajdującej się tuż przy plantacji przez co jest wykonywany z uważnością i szacunkiem do tej świętej rośliny.
Jest wyjątkowe w smaku, niesamowicie delikatne, kremowe i lekkie.
Idealne dla początkujących miłośników kakao.
bali
WARTOŚCI ODŻYWCZE / 100g
wartość energetyczna
2564kj / 621 kcal
tłuszcz.....................54,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 32,4g
węglowodany.........12,5g
w tym cukry 0,5g
błonnik....................14,5g
białko......................14,0g
sól............................0,25g
Kakao Ceremonialne z Ugandy.
Prawdziwe kakao w formie wygodnych w użyciu pastylek z ziarna forastero.
Powstałe w ramach projektu wspierającego rozwój terenów rolniczych i obszarów wiejskich Afryki. Uprawiane, zbierane i wytwarzane w rejonach górskich, dystrykcie Bundibugyo.
Jest ono ciemne, bardzo głębokie w smaku i niesamowicie aromatyczne.
Jest to kakao , które można określić jako słodkawe w smaku z nutą orzecha. Jest aksamitne, rewelacyjnie się rozpuszcza - nie wymaga blendowania.
Idealne dla dzieci ze względu na łagodny, czekoladowy smak.
Bez lecytyny i glutenu.
uganda
WARTOŚCI ODŻYWCZE / 100g
wartość energetyczna
2097kj / 501 kcal
tłuszcz.............52,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 32,4g
węglowodany...........13,2g
w tym cukry 0,9g
błonnik......................16,6g
białko.........................12,9g
sól............................0,024g
Kakao Ceremonialne z Ekwadoru.
Wyjątkowe kakao stworzone z ziarna Arriba Nacional – określanego mianem najbardziej aromatycznego ziarna na świecie lub ziarna dla smakoszy.
Stanowi tylko 5% światowej uprawy kakao i jest narodowym ziarnem Ekwadoru.
Kakao to pochodzi z małych rodzinnych farmy w prowincji Los Rios zlokalizowanej na zielonych wybrzeżach Ekwadoru.
Region ten słynie z produkcji kakao, a jego rolnicy od wieków doskonalili sztukę uprawy wspaniałych ziaren.
Jest bardzo łagodne i głęboko czekoladowe.
ekwador
natukao