PRZEPISY  KAKAO

 KAKAO  CEREMONIALNE OFERTA

WŁAŚCIWOŚCI  KAKAO

TROCHĘ HISTORII

JAK PRZYGOTOWAĆ KAKAO:
 
1. Odmierz odpowiednią ilość kakao ( dobór ilości kakao jest kwestią indywidualna, należy zaczynać  od mniejszych dawek, stopniowo je zwiększając w zależności od potrzeb i reakcji organizmu):

   - 10 do 25 gram delikatna porcja

   - 25 do 40 gram porcja zamiast kawy, pobudzająca

   - powyżej 40 gram porcja  mocno pobudzająca

2. Zagotuj mleko roślinne 200-250 ml , wrzuć odmierzoną porcję i na małym ogniu gotuj pod przykryciem 20-30 minut , od czasu do czasu mieszając napój. W razie potrzeby pomału uzupełnij ilość mleka, gdy woda  odparuje.

UWAGA!
 

1. Nie spożywać kakao w większych ilościach  przed snem , może  wystąpić pobudzenie i  problem z zaśnięciem.

2. Kakao nie powinny spożywać osoby z alergią kakao .

3. Osoby z nadciśnieniem oraz chorobami sercowo-naczyniowymi ,powinny stosować mniejsze stężenia kakao , obserwować reakcje organizmu lub skonsultować się z lekarzem.

KAKAO KULOODPORNE ZAMIAST POSIŁKU

 składniki z książki K. Wyszomirskiego - Neurohacking

 

1. 30 gram kakao ( prawdziwe ,ceremonialne ),

2 .400 ml wody ( ja używam mleka owsianego)

3. 20 gram oleju MCT lub kokosowego

4. 30 gram wegańskiej odżywki  białkowej

5. Szczypta cynamonu

6. Szczypta soli

Przygotuj kakao wg przepisu  znajdującego się wyżej, poczekaj, aż kakao przestygnie , przelej do shakera, dodaj pozostałe składniki , wymieszaj.

Wartość energetyczna w zależności od użytych składników około 400 kcal.  :)

POLITYKA PRYWATNOŚCI

KONTAKT

+ 48 506 876 756

REGULAMIN

natukao