Kakao Ceremonialne z Peru.
Wytwarzane z ziaren Criollo to najbardziej klasyczne w smaku i najbardziej popularne kakao.
Używane do wspierania różnych ceremonii, kręgów i medytacji.
Kakaowce są uprawiane na małych ekologicznych farmach w rejonach rzeki Ucayali w Peru, ziarna są zbierane i segregowane ręcznie.
Kakao to jest w pełni surowe, gdyż proces jego produkcji przebiega w temperaturze poniżej 40 stopni C.
Ma głęboki, mocny czekoladowy smak z nutą kwasowości i winnym aromatem.
Jest to kakao wytrawne.
ZIOŁO
Kakao Ceremonialne z Ekwadoru.
Wyjątkowe kakao stworzone z ziarna Arriba Nacional – określanego mianem najbardziej aromatycznego ziarna na świecie lub ziarna dla smakoszy.
Stanowi tylko 5% światowej uprawy kakao i jest narodowym ziarnem Ekwadoru.
Kakao to pochodzi z małych rodzinnych farmy w prowincji Los Rios zlokalizowanej na zielonych wybrzeżach Ekwadoru.
Region ten słynie z produkcji kakao, a jego rolnicy od wieków doskonalili sztukę uprawy wspaniałych ziaren.
Jest bardzo łagodne i głęboko czekoladowe.
ZIOŁO
Kakao Ceremonialne z Bali.
Prawdziwe, surowe, 100% kakao ceremonialne pochodzące z Indonezyjskiej wyspy słońca. Wytwarzane z ziarna forastero.
Balijskie ziarno kakao pochodzi z małej, lokalnej plantacji w rejonie Tabanan.
Proces tworzenia kakao ceremonialnego ma miejsce w manufakturze znajdującej się tuż przy plantacji przez co jest wykonywany z uważnością i szacunkiem do tej świętej rośliny.
Jest wyjątkowe w smaku, niesamowicie delikatne, kremowe i lekkie.
Idealne dla początkujących miłośników kakao.
ZIOŁO
Kakao Ceremonialne z Ugandy.
Prawdziwe kakao w formie wygodnych w użyciu pastylek z ziarna forastero.
Powstałe w ramach projektu ICAM – wspierającego rozwój terenów rolniczych i obszarów wiejskich Afryki. Uprawiane, zbierane i wytwarzane w rejonach górskich, dystrykcie Bundibugyo.
Jest ono ciemne, bardzo głębokie w smaku i niesamowicie aromatyczne.
Jest to kakao , które można określić jako słodkawe w smaku z nutą orzecha. Jest aksamitne, rewelacyjnie się rozpuszcza - nie wymaga blendowania.
Idealne dla dzieci ze względu na łagodny, czekoladowy smak.
ZIOŁO
natukao